Menu

DESZ winnaar Fair Play Cup SMO 2016-2017

januari 13, 2018 - Fair Play

Op donderdag 4 januari toogden de bestuursleden Bert Esselbrugge en Jan Gerbers af naar Zwartsluis om Voetbalvereniging DESZ te verrassen met de FairPlay Bokaal 2016/2017.

Tijdens de nieuwjaarsreceptje overhandigde SMO voorzitter Jan Gerbers de wisselbeker aan de voorzitter van DESZ de heer Martin Pastink.

Zowel de voorzitter als de aanwezige leden waren blij verrast met deze mooie prijs.

De heer Pastink sprak zijn dank uit en hoopte dat deze prijs een inspiratie mag zijn voor de leden bij het opstellen van het nieuwe beleidsplan voor de club.

Per seizoen houdt de KNVB cijfers bij, waarbij strafpunten toegekend worden voor onder andere gele kaarten, rode kaarten, gestaakte wedstrijden en nog enkele andere zaken. Het totaal van deze strafpunten wordt dan gedeeld door het aantal elftallen dat onder verantwoording van KNVB scheidsrechters valt (alleen A-categorie). Doordat alle clubs een gelijk aantal beginpunten ontvangt, hebben grote clubs, met meerdere vertegenwoordigende elftallen, een even grote kans op winst als kleine clubs.

In district Noord waren in seizoen 2016 - 2017 totaal meer dan 400 clubs vertegenwoordigd (een aantal clubs hadden geen elftallen in de A-categorie), onderverdeeld naar de verschillende COVS groepen die het district kent. Onder de COVS Meppel, de SMO, vallen ruim 40 clubs in het zaterdag- en zondagvoetbal.

46651total visits,91visits today