Menu

Geslaagde (club) scheidsrechteravond met Rob Dieperink

26 mei 2019 - Algemeen Nieuws

Op woensdagavond 22 mei heeft de SMO in samenwerking met de KNVB een avond georganiseerd voor zijn eigen leden, maar vooral ook voor de clubscheidsrechters van de donateursverenigingen van de SMO. Deze avond vond plaats bij herberg 't Plein in Meppel.

Door een laatste moment VAR aanstelling van de oorspronkelijke spreker, was gelukkig Rob Dieperink uit Borculo beschikbaar namens het scheidsrechterscorps van de KNVB, om de presentatie te verzorgen.

De zaal was redelijk gevuld met een mooie mengeling van leden en clubscheidsrechters.

Bij de presentatie van Rob lag d e nadruk op de beoordeling van overtredingen en de beoordeling van hands, waarbij duidelijk werd dat wij als scheidsrechters, op welk niveau je ook fluit, toch behoorlijk van mening kunt verschillen, hoe je bepaalde situaties beoordeeld en vooral ook welke straffen gegeven zouden moeten worden.

Ook buitenspel werd nog eens uitvoerig met beelden behandeld.

Ook hier werd het weer eens duidelijk hoe moeilijk, goed assisteren is en met name hoe scherp de assistent moet zijn in het correct beoordelen van buitenspel.

Als laatste gaf Rob een inkijkje in de wereld van de VAR, wat komt er allemaal bij kijken en welke communicatie en beelden beschikbaar zijn.

Al met al een interessante en geslaagde avond, die door allen zeer gewaardeerd werd.

Zoals gebruikelijk werd Rob door voorzitter Jan Gerbers bedankt voor zijn bijdrage met een heerlijk Krentebrood met roomboter