Menu

Jan Willem Roesink ontvangt de Zilveren Fluit

1 mei 2023 - Algemeen Nieuws

van uw vliegende reporter, 30-04-2023

Zaterdag 29 april 2023 heeft Jan Willem een wedstrijd gefloten in de reserve hoofdklasse. Op zich niks bijzonders, hij staat iedere week wel ergens te fluiten.
Maar bij deze wedstrijd was ook zijn scheidsrechter-begeleider Wessel Prij aanwezig.

Na de wedstrijd werd door Wessel de zilveren fluit met oorkonde uitgereikt voor meer dan 10 jaar inzet als scheidsrechter voor de KNVB. Dankbaar heeft Jan Willem de versierselen in ontvangst genomen, zoals ook op de gevoelige plaat is vastgelegd.

De reporter ter plaatse heeft Jan Willem gevraagd wat hem is bijgebleven van de afgelopen jaren.

Op enkele uitzonderingen na heb ik geen negatieve ervaringen mee mogen maken. Uiteraard loopt het wel eens wat anders dan je wenst, maar over het algemeen, kan ik tevreden terugkijken. Helaas zijn er wat langer durende blessures geweest en ook Corona heeft er voor gezorgd dat ik een tijd niet heb kunnen fluiten. Gelukkig heb ik de motivatie gehouden om op de velden terug te keren.

Zelfs na meer dan 10 jaar, weet de KNVB mij nog te verrassen, omdat ik dit jaar veel aanstellingen heb gehad bij voor mij onbekende ploegen.
Ook heb ik leuke ervaringen gehad als assistent bij oefenpotjes. Ik heb 2 keer een wedstrijd van PEC tegen een van onze donateursverenigingen mogen vlaggen.
Ook een oefenwedstrijd van sc Genemuiden tegen een Russische jeugdselectie van onder 23 is me bijgebleven.

Hoogtepunt de afgelopen meer dan 10 jaar, was toch wel destijds de kraker in de 4e klasse tussen Hoogeveen en Elim. Meer dan 1000 man rond het veld en de KNVB had zelfs neutrale assistenten geregeld, waaronder Bert Loof. Een echte derby tot een goed eind gebracht.
Ook dit seizoen heb ik de "slag om de Vriezerbrug" in de 5e klasse mogen fluiten. Qua niveau kon dit niet tippen aan de eerdere kraker, maar ook hier een mooie sfeer.

Tot slot wil ik mijn begeleiders van de afgelopen jaren bedanken voor hun steun. Naast de leden van de SMO een speciale dank aan Jannes Wink, Jan Hooge, bij wie ik ook de BOS cursus destijds gevolgd heb, Henk Kampherbeek, al was dit voor hem maar 1 seizoen en natuurlijk Wessel Prij.

Ik heb Jan Willem gevraagd naar zijn toekomstplannen als scheidsrechter.
Natuurlijk ga ik nog een tijdje door. Het blijft een prachtige hobby waar ik veel plezier aan beleef.
Zo lang ik zelf nog het gevoel heb, dat ik een positieve bijdrage kan geven aan wedstrijden en de acceptatie van spelers en staf blijf ervaren, is er voor mij geen reden om te stoppen.
En fit blijven natuurlijk.

Jan Willem gefeliciteerd met deze mijlpaal, we hopen dat je nog tijden plezier mag beleven aan het fluiten. Blijf gezond, maar dat geldt natuurlijk voor een ieder.