Menu

Nieuwe scheidsrechters opgeleid.

11 mei 2023 - Algemeen Nieuws

Nieuwe scheidsrechters opgeleid.

Afgelopen maanden is er door voetbalvereniging d'Olde Veste '54 uit Steenwijk, in samenwerking met SMO-Meppel, een cursus verenigingsscheidsrechter KNVB gegeven aan een aantal beginnende scheidsrechters uit de regio. Onder leiding van de KNVB docent Hans van Bruggen hebben 18 deelnemers van de volgende clubs met succes op 10 mei deze cursus afgerond: Olde Veste (6), VV Steenwijk (3), VV Ruinerwold (3), VV Heerenveense Boys (3), Blokzijl (1), Diever Wapse (1), Wapserveen (1).

De cursus bestond uit 4 oefenavonden, de start ervan was in februari. Deels theorie, 2 avonden werden oefenwedstrijden gespeeld waarbij de deelnemers moesten fluiten. Naast deze avonden moesten de deelnemers ook op hun eigen club 4 wedstrijden fluiten op een heel veld waarbij door een “ echte” scheidsrechter de kandidaat scheidsrechter beoordeeld moest worden. Op de slotavond moesten de cursisten nog een eindtoets maken aan de hand van filmbeelden.

Een woord van dank werd uitgesproken door de scheidsrechtersvereniging SMO Meppel en omstreken, in de persoon van voorzitter Jan Gerbers voor het houden van deze cursus. Namens de SMO kregen de geslaagden een gratis drankje, een aantal arbitraire hebbedingetjes en de nieuwe SMO-leden onder de cursisten kregen  een leuke attentie.

De kantine commissie van Olde Veste, Rianne Strijker werd bedankt voor haar ondersteuning tijdens de cursus en het hapje na afloop van deze avond. Ook de drijvende kracht achter dit initiatief, de heer Johan Dolstra van d'Olde Veste werd in het zonnetje gezet. De cursus was volgens de docent zeer geslaagd, aangezien alle cursisten het felbegeerde diploma hebben behaald. Ook de slotavond is naar ieders tevredenheid verlopen. En gelukkig hebben we de foto's nog.

 

 

Namens het volledige bestuur van SMO-Meppel wensen wij de geslaagden natuurlijk veel plezier bij het uitvoeren van hun geweldig mooie hobby. En voor de nieuwbakken leden van de SMO: van harte welkom bij de leukste club van Nederland en omstreken!