Menu

V.V. Wapserveen winnaar Vriend Sport & Fashion Fair Play Bokaal 2018-2019

19 februari 2020 - Algemeen Nieuws, Fair Play

Afgelopen zondag reisde het bestuur van de Scheidsrechtersvereniging Meppel en Omstreken (SMO) af naar Wapserveen voor de uitreiking van de Vriend Sport & Fashion Fair Play Bokaal over het seizoen 2018/2019.

Na de met 0-3 verloren wedstrijd tegen Kuinre, mocht aanvoerder Maarten van Elp van V.V. Wapserveen 1 de grote wisselbeker in ontvangst nemen uit handen van SMO voorzitter Jan Gerbers. Als blijvende herinnering aan deze sportieve prestatie ontving voorzitter Martijn Doeven van V.V. Wapserveen een mooie oorkonde. 

Jaarlijks strijden de (43) donateursverenigingen van de SMO om deze sportiviteitsprijs. De vereniging die tijdens de door  KNVB-scheidsrechters geleide wedstrijden de minste averij oploopt met gele en rode kaarten verzamelt de minste strafpunten. Ook gestaakte wedstrijden en andere incidenten maken de kans op het winnen van de prijs kleiner. De vereniging met de minste strafpunten mag een jaar lang met de wisselbeker pronken. De winnaar van vorig jaar, Vitesse'63, eindigde dit jaar wederom op een verdienstelijke derde plaats. De tweede plaats werd ingenomen door S.C. Rouveen.

De uitreiking van de wisselbokaal werd mede mogelijk gemaakt door Vriend Sport & Fashion uit Meppel.